House of the week:

It’s a pretty special experience to live in a nearly new McDonald Jones Home, it’s even better when it’s on a generously sized property that embraces a panoramic backdrop and picturesque countryside setting next to Morpeth village.

Underpinning the home is the innovative and versatile design – able to easily transform to accommodate the changing needs of growing families. An abundance of both social and private space, allows family members to come together or to retreat for privacy. 

There is an emphasis on entertaining with multiple arrangements; formal, casual, large or small, there’s room for any occasion.

At the centre of the home is the open plan kitchen, dining and family room that open onto the north-east facing alfresco area via banks of sliding glass doors framing scenic views.

The gourmet kitchen is complete with stainless steel Smeg appliances, a massive stone topped island bench and a sizable Butler’s Pantry.

Other defining features include high ceilings, zoned ducted air conditioning, double hung sash windows and quality hard wired speakers and sound system.

An impressive over-sized 9.5m x 6.7m shed to the rear has been designed to fit a large caravan with additional storage space. The structure has multiple sensor lights and loads of surrounding space to make turning and reversing as easy as possible. Vehicle access to the yard is via gates at the end of an additional parking adjacent to the double garage. The yard is fully fenced making it ideal for pets.